Van het oplossen van capaciteitsproblemen tot de uitvoering van complexe projecten. Vanuit Oldebroek en Badhoevedorp werken we samen met onze partners aan échte oplossingen.
Lees meerVan totaal- of renovatiesloop tot het volledig circulair ontmantelen van een gebouw. Van Werven levert kennis, capaciteit en precisiewerk op al haar projecten. Duurzaam werken zit in ons DNA: we slopen circulair en leveren dankzij ons sloopwerk hoogwaardige producten, deelproducten en bouwstoffen aan de bouwsector.
Lees meerVan Werven is een veelzijdige leverancier van grondstoffen, zoals zand, grond, granulaat en compost. Aannemers, dienstverleners, particulieren en agrariërs kunnen bij ons terecht voor een product, advies of een projectmatige oplossing inclusief transport en afwerking.
Lees meerZowel bedrijven als particulieren helpen we bij het afvoeren van afval. Naast onze containerservice en de milieustraten op onze recyclingvestigingen, geven we ook graag advies. Door afval te scheiden op de plek waar het vrijkomt, bespaar je vele procenten op afvalkosten. Daarnaast is het afval meer geschikt om te recyclen. Dat is goed voor iedereen.
Lees meerOp onze recyclingvestigingen maken we van zo'n 92% van het afval weer nieuwe producten. Door de jaren heen hebben we veel ervaring opgedaan en altijd gezocht naar échte oplossingen. Afval verbranden is in onze ogen geen oplossing. Nieuwe toepassingen zoeken wél.
Lees meer
'Op hoogtijdagen werken we hier met zo’n veertien machines'
Als dienstverlener voor Heuvelmans Ibis voert Van Werven al het grondwerk uit op dit project. Kea: “We ontgraven de watergangen en bouwkuipen, leggen wegconstructies aan, leveren menggranulaat en zorgen voor drainage en bemaling. Op hoogtijdagen werken we hier met zo’n veertien machines. Zes dumpers, twee gewone rupskranen en twee met lange giek, twee bulldozers, een shovel en onze trilwals komen in actie.”
Nog tot eind dit jaar zal Van Werven actief zijn op het project, dat volgens planning verloopt. “Ik probeer op drukke dagen elke dag aanwezig te zijn om aan te sturen en de voortgang te bewaken. Vanuit kantoor maken we GPS-modellen waarmee onze machinisten het werk in de praktijk kunnen brengen. We hebben niet alleen te maken met veel grondverzet, maar bij het aanleggen van de dijk ook met eisen van het waterschap. Dat geeft sommige werkzaamheden een extra uitdaging. Je spreekt op dit moment met een zeer tevreden uitvoerder!”
Siemco Balder is op zijn shovel aan het werk rondom de nieuwe woonwijk. “Kort gezegd werk ik mee aan het bouwrijp maken van het toekomstige woongebied en maken we een zandbaan voor de toekomstige wegen. De afgelopen tijd hebben de jongens de klei uitgegraven. De cunetten die ontstonden, worden nu volgereden met zand. Het zand komt vanuit een loswal in Harderwijk per vrachtwagen richting het Havenkwartier. Mijn uitdaging is om goed te delegeren, zodat het zand op de juiste plek gestort wordt. Dat is soms ingewikkeld , want de auto’s rijden af en aan, zo’n twaalf transporten per uur. Ik ben niet te beroerd om hard te werken en dat kan hier gelukkig zeker!”
Siemco Balder op het project in Zeewolde
Verderop zijn de mannen van Van Heteren b.v. de damwanden voor de schutsluis aan het lassen. Harm Dijk werkt als zzp’er voor Van Werven en is vandaag vooral dienstbaar aan deze lassers. “Ik ben vooral druk met het bijrijden van de materialen, zoals ankers en ijzers. Daarnaast leg ik draglineschotten op de juiste plek. Ik werk al jaren als zzp’er en dat bevalt me heel goed. Het brengt me op veel verschillende projecten.”
Het Havenkwartier wordt de nieuwste wijk in de Polderwijk in Zeewolde. De circa 300 nieuwe woningen komen buitendijks te liggen. Het woongebied wordt verhoogd tot dijkniveau, waardoor de woningen straks ‘uitkijken’ over het grote randmeer Wolderwijd. In het Havenkwartier komt een schutsluis met een groot verval van meer dan vijf meter naar de polder. De aanleg van de sluis zorgt voor een verbinding tussen het Wolderwijd en de recreatieve vaarroute de Blauwe Diamant richting de Hoge Vaart.
Bekijk hier een video, gemaakt door hoofdaannemer Strukton, over het project: